Как да приготвим суши?!


Как да си приготвим вкусно суши у дома?!

Върху рогозка (бамбукова или обикновена) поставяме кори Нори. Върху тях разстиламе вече готовия суши ориз. Той трябва да е тънък и равномерно разпределен по Нори. Трябва да оставите около 3-4 сантиметра в горния край непокрити с ориз.
П.С. Оризът е лепкав и трябва да използвате купа със студена вода.



Поставете желаният от Вас пълнеж върху оризът. Сега с помощта на рогозката завийте и стегнете. Използвайте непокритият участък за "запечатване" на ориза.
П.С. Със самият пълнеж може да сложите крема/топено сирене, овкусена майонеза, уасаби паста и др.

След като направите стегнато руло, то се разрязва на 6 или 8 парчета. Започва се винаги от средата. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО използвайте назъбен нож, за да направите суши парчетата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар