Плънка за суши


Суши плънка

Тук имате голяма свобода на избор. Може да използвате:

Зеленчуци - краставица, авокадо, варени аспержи, моркови. Задължително трябва да ги нарежете на тесни ленти и да ги поставите върху ориза.



Риба - сурова, маринована или пушена. Най-често използваната риба е сьомгата и риба тон. Ако правите суши със сурова риба, тя задължително трябва да е прясна. Ако не сте 100% сигурно не си правете така сушито.

Морски дарове - рулца/месо от раци, скариди и други.

Плодове - банан, авокадо. Нарязани на тънки лентички. Това суши се нарича още и "бразилско суши".

Към сушито може да добавите и различни топени сирена или крема. Сосовете са по избор и в зависимост от Вашите вкусови предпочитания - соев сос, уасаби паста, Гари (японски джинджифил).

Няма коментари:

Публикуване на коментар